Pečeni ili prženi krumpir je najpopularniji prilog jelima – crveni krumpir će mu podariti hrskavost zbog svoje čvrste strukture. Pomfri, pole, pečeni krumpir u rolu, i bezbroj drugih recepata za neodoljivu hrskavost crvenog krumpira.
Glavica zelja puna zdravih hrskavih listova u zimskim mjesecima je prava okrijepa organizmu.
Konzumirajte zelje narezano u salati, dinstano sa krpicama ili kao odličan prilog mesu.
Mladi luk je neizostavna namirnica svakog proljetnog roštilja – no izvrsna je i u salatama, juhama ili umacima tokom cijele godine. Slasni bijeli plod i hrskava zelena stabljika savršeni sklad ove zdrave namirnice.
Mlada mrkva ima hrskavu slatkastu teksturu i idealna je svježa kao zdrava grickalica. Glazirana ili pirjana na mslacu, sa dodatkom meda i ružmarina, postaje izvrstan prilog kuhanom i pečenom mesu.