Rezano lišće vrlo mladih izdanaka špinata je najbolje jesti sirovo, jer kuhanjem gubi mnoga važna svojstva. Baby špinat je najukusniji u raznim salatama zbog svoje nježne strukture i blagog okusa.
Hrskava stabljika sa mekanim listovima je uvijek savršen spoj uz lagani meditaranski ručak. Uvrstite ju i u doručak kao izvrsnu kombinaciju sa jajima ili kao laganu večeru u salati.
Pak choi je lisnato povrće, hrskave bijele stabljike i tamnozelenog lista slatkastog okusa. Izgledom podsjeća na blitvu, a može se priremati sviježe u salatama, u raznim jelima pripremljenim u woku ili varivu. Stabljičasti dijelovi su vrlo ukusni pohani.
Tradicijski cijenjena namirnica, debelih izduženih listova i hrskave stabljike, punog je i gorkog okusa. Od raštike se pripremaju ukusna i zdrava variva, a odličan su prilog mesnim i ribljim jelima.
Osim špinata na mlijeku, ovu super zdravu namirnicu pripremite i na razne druge načine: sa tjesteninom, mesom, u juhi ili složencu. Zazelenite obroke ovim lisnatim povrćem, jer je ukusno i bogato nutrijentima.