Mladi luk je neizostavna namirnica svakog proljetnog roštilja – no izvrsna je i u salatama, juhama ili umacima tokom cijele godine. Slasni bijeli plod i hrskava zelena stabljika savršeni sklad ove zdrave namirnice.
Mrkva će upotpuniti svaku juhu, obogatiti okus salate i biti izvrstan prilog mesu i ribi. Prepoznatljivu narančastu boju ovog zdravog korjenastog povrća možete uvrstiti u svaki jelovnik, pa čak i u ukusne i zdrave deserte.
Mlada mrkva ima hrskavu slatkastu teksturu i idealna je svježa kao zdrava grickalica. Glazirana ili pirjana na mslacu, sa dodatkom meda i ružmarina, postaje izvrstan prilog kuhanom i pečenom mesu.
Žuta mrkva ima sve vrijednosti svoje narančaste srodnice i mnogo gastronomskih mogućnosti. Idealna je u juhama, raznim vrstama variva i umacima. Malo je manje slatka od narančaste ali u slasticama će biti podjednako ukusna.
Orasi obiluju vrlo zdravim nutrijentima i preporuka je svakodnevna konzumacija tih plodova. Odlična je kombinacija oraha, čokolade i voća u pripremi raznih slastica. Idealan međuobrok i zdrava namirnica za početak dana punog energije.
Pak choi je lisnato povrće, hrskave bijele stabljike i tamnozelenog lista slatkastog okusa. Izgledom podsjeća na blitvu, a može se priremati sviježe u salatama, u raznim jelima pripremljenim u woku ili varivu. Stabljičasti dijelovi su vrlo ukusni pohani.