Cikorija ili belgijska endivija je novi artikl u našoj gastronomiji s maštovitim načinima pripreme. Plod je žuto-bijeli pupoljak zatvorenog zbijenog lista koji se mogu koristiti u juhama, varivima i salatama.
Gomoljasti korijen nepravilnog oblika i blagog slatkastog okusa. Koristi se svježa ili termički obrađena, a još je poznata kao divlji krumpir, slatki krumpir, morska repa ...
Vretenasti korijen koji može narasti i preko pola metra. Još ga nazivaju i bijelom repom te se koristi u salatama, prilozima, varivima, a može se i kiseliti ...
Dinja svojom predivnom aromom uvijek podsjeti na ljeto. Omiljena je svježe narezana jer daje ukusnu svježinu. Odlično pristaje uz sve voćne salate, a uz pršut nastaje savršeni spoj okusa.
Ovaj gomoljasti korijen je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Njegova specifična oštra i pikantna aroma najbolje dolazi do izražaja u raznim azijskim jelima, jelima u woku, naribana u napitcima ili prokuhana u čaju.